PANT I BILER

Overvejer du at udnytte friværdien i din bil? Det kan du gøre med pant i biler

Hvad er pant i bil?

Pant i bil betyder at lånegiver får sikkerhed i din bil. Det betyder at bilen fungerer som sikkerhed for dit låni det tilfælde at du ikke overholder lånevilkårene. Hvis du overholder lånevilkårene, betaler til tiden, har det ingen betydning at der er pant i bilen. Det er først i tilfælde at, at du ikke er i stand til at betale lånet tilbage. I det tilfælde, kan lånegiver kræve at bilen bliver solgt, så lånegiver derigennem får sine penge igen.

Hvordan fungerer pant i bil?

Præcist hvordan det fungerer, vil komme lidt an på hvem du bruger til at tage pant i din bil. Hvis du bruger PANTSAT.DK foregår det på følgende måde:

A) Ansøgning om pant i bil og udbetaling
B) Tilbagekøb af bil
Lad os se på et par eksempler

VW Golf 1.4 TSI 

Du har ansøgt online på PANTSAT.DK. Her udfyldes information om bilen, samt billeder lægges op. Vigtigt at der oplyses registreringsnummer på bilen. 

Vurdering = 100.000 kr. 

Baseret på vurderingen, kan du få udbetalt op til 60.000 kr. i bilen (under antagelse at du ikke allerede har lån i bilen, og den heller ikke leases) 

Udbetaling = 60.000 kr. (60% ønsket udbetalt)

BMW 520d, 2.0 Touring xDrive aut. 

Du har ansøgt online på PANTSAT.DK. Her udfyldes information om bilen, samt billeder lægges op. Vigtigt at der oplyses registreringsnummer på bilen. 

Vurdering = 350.000 kr. 

 Baseret på vurderingen, kan du få udbetalt op til 210.000 kr. i bilen (under antagelse at du ikke allerede har lån i bilen, og den heller ikke leases).  

 Udbetaling = 140.000 kr. (40% ønsket udbetalt)

Hvad koste det at få pant i bil?

Hvad det koster, vil komme an på hvilken udbyder du bruger.

Hos pantelånere anbefaler vi PANTSAT.DK. Det gør vi fordi,

Pant i bil: Hvor meget du får udbetalt
Omkostninger per måned (7.5%)
Omkostninger per dag (0,25%)
10.000 kr
750 kr.
25 kr.
20.000 kr.
1.500 kr.
50 kr.
50.000 kr.
3.750 kr.
125 kr.
100.000 kr.
7.500 kr.
250 kr.

Herudover kommer der nogle yderligere omkostninger

  • Syn af bil før indlevering: ca. 400 kr.
  • Opbevarings omkostninger: 500 kr. per måned
  • Forsikring: dette er ikke en yderligere omkostning, men du er under pantsætningen forpligtet til at blive ved med at betale de lovpligtige forsikringer.

Pant i bil som alternativ til lån

Det er almindeligt at tage et lån i bil. Pant i bil er et alternativ. Pant i bil er en god ide, hvis du kan undvære bilen i et kortere stykke tid.

Når du sammenligner lån og pant i bil, så opgøres alle omkostninger i forhold til størrelsen på lånet / panten, og er medregnet i ÅOP (årlige omkostninger i procent). ÅOP er omkostningerne målt i forhold til lånets størrelse, og er derfor en god måde at sammenligne lån på. Du kan derfor med fordel, kigge på hvad de forskellige lån og pantelånere har i ÅOP, således du kan vurdere hvad det vil koste dig.

Fordele ved pant i bil og lån i bil

Når du overvejer at tage lån i bilen eller pant i bilen, så burde du overveje omkostninger, men der er også andre faktorer som du burde kigge på til at afgøre hvad der passer bedst til dig:

PANT I BIL
LÅN UDEN PANT
Lave renter, fordi der er høj sikkerhed
Ingen inddragelse af bil, du beholder bilen mens du har lånet
Mange tilpasnings muligheder ( fx med eller uden månedlige betalinger )
Bilen inddrages ikke hvis lånet er misligeholdt
Fleksibel løbetid
Der registreres og tinglyses ikke pant i bilen
Høj sikkerhed og validering
Ingen kreditvurdering
Hurtig proces
Misligholdelse sikker

Find ud af om du kan få pant i din bil

For at få pant i din bil, kræver det først og fremmest
Der er ikke allerede pant eller gæld i bilen. (hvis der allerede er gæld, må denne ikke være høj i forhold til bilens værdi)

Hvis du er i tvivl, kan du tjekke her om der allerede er gæld i bilen

          tjekbil.dk– indtast nummerpladen eller stelnummeret.

Hvor meget kan du få i pant?

Mange steder, kan du få 50% af din bils værdi udbetalt i pant. Hos PANTSAT.DK kan du få op til 60% udbetalt. Hvor meget du kan få udbetalt i kroner og øre, afhænger derfor af hvor meget din bil er værd. Du kan sende en ansøgning til PANTSAT.DK online gennem deres ansøgningsskema, dog kan du også selv kigge lidt på nettet of få en fornemmelse for hvad din bil er værd.

          https://bilhandel.dk/bilvurdering – Her er massere at brugbar information omkring hvad din bil skal koste og vurdering af bil.

          https://www.bilpriser.dk – klik ind på salgsvurdering. Her indtaster du bilens information, og får en indikation af den mulige salgspris.

Billån uden pant i bilen

Det er også muligt at få lån uden at der tages pant i bil. Dette kan sammenlignes med et forbrugslån, fordi der ikke stilles nogen sikkerhed bagved lånet. Fordelen er derved at pantet ikke tinglyses, og hvis det sker at du misligholder lånevilkårene, så inddrages bilen ikke. Hvis du misligholder lånet, gælder det dog, at lånegiver stadig har et krav mod dig, og ved misligholdelse kan de sende regningen til inkasso, og derefter registrere dig i RKI.

Søger pant i andre genstande, så klik her